Posted by Lars Hanson

6/2 Reflektioner om livetradingdagarna och DAX premarket och hur det gick

Reflektioner om livetradingdagarna

De senaste två veckorna har jag kört tre livetradingdagar i IG:s regi (Malmö 26/1, Stockholm 31/1 och Göteborg 1/2).

Det har varit intensiva dagar och det är verkligen inte enkelt att sitta och trada live inför flera hundra personer. Men kul ändå.

Man får stretcha sin comfort zone. Det har jag nytta av i den egna tradingen. Den känns helt plötsligt mycket enklare.

Jag har kört 15 livetradingdagar nu och facit ser ut så här

  • 1 gick back i Oslo
  • 1 breakeven
  • 13 har gått plus

Detta facit är dock mer tur än skicklighet. Med den hitratio jag har i min daytrading borde jag ha några flera förlustdagar av dessa 15. Men man vet aldrig vad som väntar dock. Det statistiska talar och bilden av en lång rad av vinster och förluster är bra att ha i åtanke. Man vet inte vilken del i denna långa rad man får när man kör dessa livetradingdagar.

VFFVVVFVFVFFFVVFVFVVVVFFVFVFFFFFVVFVFVVVVVFFVFFVFFVFVFFFFVVVFFVFVFFVVVF

Kör man två livetradingdagar så är det kanske de två rödmarkerade serierna man fångar. Trading är ett statistiskt spel hur man än vänder och vrider på det. Självklart men man måste ändå påminna sig om det.

Dessa tre senaste livetradingdagarna var utan tvivel de roligaste jag har kört på grund av att jag hade min dotter Frida som bisittare i Stockholm och min son Simon som bisittare i Malmö och Göteborg.

De hade två uppgifter och det var att sitta och följa en screener som jag skapat i ProRealTime.

För Frida som det var premiär för på scenen stannade jag vid att hon skulle bevaka det som dök upp där var 5:e minut. Simon som var med 2019 gick även igenom 21 marknader manuellt för att hitta potentiella trades.

Jag åkte upp dagen före till Stockholm och gick igenom denna screener för Frida och vad hon skulle titta på. Trots bara några timmars genomgång hade hon inga problem att fixa detta. Med tanke på hur många timmar jag har lagt på trading så är det onekligen imponerande. Hon blev riktigt sugen på att börja med mer aktiv trading. Jag håller tummarna....

Men trading är i grunden lätt och ändå är det så svårt. Men det är de mentala aspekterna som är svåra. Men man måste man dock veta att det man gör är vinstgivande i det långa loppet och det är inte alltid helt enkelt att kunna sätta check på.

Martin som var moderator gjorde ett grymt jobb. Det ska ju helst vara action hela tiden och i Malmö var det stunder då det var lite segt. Men i Stockholm och Göteborg flöt det på bra hela tiden.

Man får inte vara för hård mot sig själv. Det var trots allt december 2019 som var den senaste gången vi körde dessa livetradingdagar. Sedan kom corona...

 

Premarketanalys av DAX

Det har varit paus i analyserna ett tag nu på grund av livetradingdagarna, men från och med idag blir det som vanligt igen.

Nyhetsmässigt har vi har inga tyngre nyheter idag, se bild nedan.

I och med att det är ny vecka så börjar vi med en big pictureanalys, se månadsgrafen nedan.

Som vi kan se i bilden ovan har vi inte så långt kvar till All-Time-High ( cirka 5%). Vi går vidare till dagsgrafen, se bild nedan.

Även om vi har en full trend upp så är det inte några parallella MA vi ser direkt. Den har en bit kvar innan vi kan kalla den en stabil upptrend. Vi bryter oss ned i 60-min, se bild nedan.

I 60-min ovan ser vi att vi efter en tight sidledsrörelse har gjort ett break upp och nu har en full upptrend i 60-min. Den är troligt att vi får en rekyl ner mot utbrottsområdet igen innan vi fortsätter uppåt.

Här har vi senaste toppen på ovansidan och ett otäppt gap på nedsidan. Dessa två nivåer ser jag High och Low för dagen. Det är dock inte troligt att vi träffar båda idag.

Så gick det

Som vi kan se i 60-min ovan så fick vi igår en relativt liten range som höll sig med råge inom 15 200 - 15 500.