Posted by Lars Hanson

9 feb DAX premarket och hur det gick

Inga större nyheter idag som kan påverka DAX. Vi har dock räntebesked för svensk del.

Vi börjar med daily, se bild nedan.

Vi har tre små dojis i rad nu och är fångade i en tight range mellan 15 500 på ovansidan och det otäppta gapet vid 15 200 på undersidan.

Igår fanns det små tecken på svaghet, dvs att vi kunde få en större nedgång nu men som jag har skrivit tidigare i veckan så är det uppåt som gäller tills motsatsen bevisats.

Det är större chans att vi fortsätter i den riktning vi har just nu om vi har en full trend (framför allt vid upptrend) än att vi ska få en större vändning nedåt. Den bästa approachen är att marknaden måste bevisa att vi verkligen ska ned och då måste vi se tydliga bevis. Just nu ser vi inte detta även om 15 500 skulle kunna bli en större high.

Det knepiga just nu är att vi inte ens har gjort några försök att täppa gapet vid 15 200. Detta kan tolkas på två sätt

  1. Vi har ett så stort tryck uppåt att vi inte ens ska rekylera ned dit. De tre dojis vi har fått nu är den rekyl vi fick innan vi blåser igenom 15 500
  2. Detta är en större topp, 500 och 1000-nivåer är ofta potentiella större toppar och de tre dojis vi fått visar på att vi ska dyka rakt ned härifrån

Men punkt 2 behöver som sagt bevisa sig själv och inte förrän det är gjort är det punkt 1 som gäller.

Let the trend be your friend. Kör man på detta har man rätt de flesta gånger och rejält fel en gång.

För att passera 15 500 kan vi behöva ett öppningsgap över den och det får vi troligtvis inte idag (kl 7.23 är priset 15 487).  Det kan bli många falska breaks och fintande innan vi gör detta break.

Tesen att vi måste öppna med ett gap över 15 500 gör att min range idag blir relativt tight, se bild i daily ovan.

På grund av att denna premarket skrivs redan 7.30 kan jag komma att uppdatera den 10-min före open om något förändras tydligt. Till exempel att vi passerar den range jag har satt upp i bilden ovan.

Så gick det

Som vi kan se i bilden ovan så föll premarketanalysen direkt vid open i och med att vi öppnade över 15 550. Vi fick en open på 15 560. Det var ett utbrott vi fick igår men det blev en eiffeltornsliknande uppgång vilket gjorde att vi trillade tillbaka igen.