Kurser i daytrading

Med MinBörs kurser i daytrading kommer du igång med din karriär som framgångsrik daytrader redan idag.

Med våra kurser i daytrading riktar vi oss till erfarna traders såväl som till nybörjare som vill komma igång med att köpa och sälja aktier. Vi erbjuder dig en guide till allt du behöver veta innan du börjar, från vad daytrading innebär, till vilken plattform och strategi du kan använda dig av för att bygga upp en karriär som daytrader på rätt sätt.

Lars Hansson

Som med alla kortsiktiga investeringar finns det både fördelar och nackdelar med daytrading, men med en hållbar plan, en bra strategi och strikt disciplin kan vem som helst tjäna mycket pengar snabbt. Efter utbildning kommer du därför att med effektiva metoder kunna ta reda på vad som gör en aktie värd att investera i, samt att kunna hantera faktorer som risker och förluster såväl som tillgångar, vinster och avkastning på ett sunt sätt och långsiktigt sätt.

Påbörja din resa till en framgångsrik daytrader idag!

quote background

Syftet med med våra kurser är att erbjuda dig en komplett utbildning, och att ge dig de verktyg du behöver för att inleda en lönsam handel på de finansiella marknaderna. Kursen erbjuder dig guider och tips, samt lär dig teknisk analys, psykologin bakom lönsamma trades, hantering av risk, och ger dig förmågan att skapa en strategi av högt värde och en handlingsplan som passar dig.

Kom i gång med daytrading direkt. Påbörja din kurs idag!

Lars Hansson

Lars Hansson

Daytrader

Mer än 20 års erfarenhet av kortsiktig handel av aktier

Jag som sköter MinBörs heter Lars Hansson. Jag har hållit på med daytrading i över 20 år, och brinner förutom för trading och teknisk analys, för att kunna hjälpa andra människor att nå sina drömmar om att själva lyckas tjäna pengar på kortsiktiga affärer på börsen.

Jag har sedan starten av karriären hållit i utbildningar för att ta fram framgångsrika daytraders, hållit i kurser i kortsiktig handel, webinars om swingtrading och daytrading, haft hand om livetrading-rum online, samt varit på trading-resor till både Trading Expo i Las Vegas och New York Stock Exchange. Tillsammans med IG har jag dessutom under Livetradingdagen tradat live inför publik i Malmö, Göteborg, Stockholm, Umeå samt Oslo. Senaste tillfället för detta var i Stockholm den 9 december 2019 inför 300 personer.

Identifiera bra och effektiva strategier med så låg risk och med så hög vinst som möjligt

Jag skapade MinBörs som ett sätt att dela med mig av mina erfarenheter som day trader, samt för att kunna utbilda människor som brinner för handel med aktier, strategi och fundamental analys precis som jag gör. Genom att erbjuda utbildningar och liveexempel inom daytrading som baseras på beprövade strategier, vill jag nå ut till de som precis som jag strävar för att identifiera bra köp och att skapa effektiva strategier. Detta för att med så låg risk och med så bra resultat som möjligt göra day trading både enklare och roligare.

Vanliga frågor inom daytrading (FAQ)

 • Vad behöver jag för att börja med daytrading?

  För att börja med daytrading är det viktigt med en handelsplan och en bra strategi. Känner du att du har detta kan du öppna ett konto på Avanza, Nordnet, eToro eller annan motsvarande handelsplattform som stödjer valutahandel eller handel med aktier. Det kapital du startar med behöver behöver uppfylla det säkerhetskrav som de positioner du öppnar kräver.

 • Vilka kostnader tillkommer vid daytrading?

  Som daytrader behöver du ha koll på likviditeten, samt avgifter såsom courtage och spread. Utöver detta tillkommer skatt på handeln. Därför bör du välja en typ av konto som passar och som inte tar för hög avgift vid handel.

 • Vad menas med uttrycket Stop loss?

  Med stop loss menar man bestämd nivå som du själv anger, som gör att banken automatiskt går in och gör en avslut åt dig. Meningen med att sätta denna nivå är för att försöka hindra att göra en för stor förlust.

 • Vad menas med en hävstång?

  Med hävstång menar man ett kapital som lånas från en mäklare när du öppnar en position. Hävstång tillämpas i multiplar av det kapital man vill köpa för, till exempel 2x, 5x eller högre. Mäklaren lånar sedan ut denna summa till handlaren. Det är viktigt att minnas att både vinster och förluster multipliceras.

 • Vad är skillnaden på daytrading och swingtrading?

  Att daytrada och swingtrada är två olika sätt för köpare och säljare att trada med aktier på kort sikt.

  • Daytrading är när man köper aktierna eller andra instrument för att sälja de igen under samma dag. Detta sätt innebär snabbare prisrörelser på marknaden. Det finns också daytraders som håller sina positioner öppna över natten, vilket oftast brukar behöva någon form av hedge för att skydda mot stora förluster.
  • Swingtrading kallas det när traders istället köper och säljer aktier eller andra instrument under ett par dagar eller veckor.
 • Vilka är de vanligaste strategierna inom day trading?

  Det finns flera olika strategier att använda sig av inom trading. Några av dessa är Trendtrading, Pengaflöden, Scalping och Mean reversion. Det viktiga för dig som vill börja handla aktier som trader, är förutom att välja den strategi som passar dig bäst, att också hålla sig till den valda strategin.

  Att handla kortsiktigt på marknaden innebär höga risker, och många som tror att de ska tjäna snabba pengar utan en bra plan förlorar pengar snabbt. I våra kurser rekommenderar jag vilken strategi som passar bra för dig som lära dig grunderna och hur du ska tänka för att framgångsrikt skapa dig en karriär inom day trading.

quote background

Vad är daytrading egentligen?

Med daytrading menar man att kortsiktigt köpa eller sälja finansiella instrument för att tjäna pengar. Instrumenten man handlar med kan vara allt från aktier, råvaror och index, till valutor och kryptovalutor. Denna typ av investering innebär ofta hög risk och kräver många små trades för att göra ett bra resultat, vilket innebär att du med daytrading behöver använda dig av en bra strategi och ha hård disciplin under en lång tid, för att till slut göra varje trade till en lyckad affär.

Risken att förlora pengar gör att många ger upp på vägen, men så länge du har intresset, tålamodet och disciplinen som krävs, kan även du lyckas bli en av de daytraders som tjänar pengar på korta och lönsamma affärer.

Förutom en bra strategi och handlingsplan behöver du även bestämma dig för vilka typer av produkter du ska handla med, vilken nätmäklare du ska använda dig av, samt hur stort kapital du ska börja med. Viktigt är också att detta startkapital består av pengar som du har råd att förlora.

Vägen till bra avkastning som framgångsrik trader är lång, och det är därför viktigt att du avsätter den tid det krävs för att lära sig grunderna innan du förlorar mer pengar än du har råd att förlora.

 

Vem kan dra nytta av våra kurser i daytrading?

Som trader kan du själv bestämma hur din arbetsdag ska se ut. Du är som din egen chef inte beroende av en fast position, utan kan själv bestämma var du sitter och vilka arbetstider du väljer att arbeta. För många kan en sådan arbetsdag vara skrämmande. Att inte ha någon som säger till dig vad som ska göras och som betalar ut din lön i tid varje månad, kan för för många innebära hög stress och osäkerhet.

Vägen till att bli skicklig inom ett visst område kräver disciplin, tålamod och inte minst väldigt mycket tid. När du handlar med aktier och värdepapper behöver du dessutom förmågan att lära dig av dina misstag.

Känner du däremot att denna typ av tillvaro passar dig som handen i handsken, är möjligheterna oändliga. Så länge du har en dator med internetuppkoppling kan du som vill handla med aktier skapa dig en tillvaro som passar dig, och tjäna dina egna pengar enligt dina egna regler. Drömmer du som många andra att helt ändra ditt liv för att på sikt kunna leva som trader, är våra kurser det första steget mot målet.