Posted by Lars Hanson

11/1 DAX premarket och hur det gick

Vi har tomt på nyheter idag.

Igår fick vi en lugnare dag efter ett gap ned. Studs på 14 700 på undersidan säger oss att det kan finnas mer uppsida att vänta.

Men vi är högt upp och fallhöjden är stor.

Vi har dock full trend i 60-min både i cash och termin och det ska man vara mycket försiktig med att gå emot. Se 60-min nedan.

Tittar vi i daily fick vi en dojiliknande dag, se bild nedan.

Som vi kan se i bilden ovan är det stretchat och vi har haft höga RSI2-värden i en vecka nu. Vi kan även se det genom att vi är en bra bit över MA20.

Men man underskattar generellt hur långe vi kan fortsätta upp när det väl har börjat och man ska ha long som sin huvudapproach tills motsatsen bevisats.

Let the trend be your friend är ett bra uttryck!!

Det svåra är när man tycker det är stretchat som nu och helst bara vill gå kort. Oftast är det större nollor som drar och som vänder marknaden. Just nu har vi 15 000 på ovansidan som dragplåster.

Vi är i skrivande stund uppe vid 14 850 i terminen och har med andra ord bara 150 punkter kvar till denna, se bild nedan.

Det bästa vi kan göra nu är att gå long på nivåer. Det innebär att det är 14 800 som gäller just nu, se bild nedan.

Jag skriver denna premarket kl 7.30 och skulle något förändras uppdaterar jag den 10 minuter före open kl 9.00.

I bilden ovan ser vi 5-mingrafen. Premarket var vi långt över 14 800 men vid open öppnade vi nästan exakt på 14 800 och stack sedan vidare uppåt.