Posted by Lars Hanson

11/5 Premarketanalys av OMXS30 och DAX inför dagen

Allmänt

Denna premarketanalys visar min tro om vad som kommer att hända idag. Allt i denna premarketanalys är relaterat till daytrading. Detta är inga rekommendationer utan min syn på vad som troligtvis kommer att ske under dagen.

 

DAX igår

Prognosen inför igår och hur det gick ser vi i bilden nedan.

Så här blev det, se bild nedan. Vi fick en större rörelse nedåt men först efter att vi fick ett stick uppåt för att lura in traders. Marknaden älskar att luras men det är ju inget nytt. Det är dock en riktigt bra edge i att utnyttja detta i rätt kontext.

 

OMX igår

Jag ansåg att det fanns ett bra longläge  mellan 2200 - 2208, se bild nedan.

Vi fick en större studs på 2008 innan vi fick ett rejält break rakt igenom både 2008 och 2000, se bild nedan.

Studsen kom redan på 2008 men blev nästan 20 punkter.

 

Nyheter idag

Sverige

Inga tunga nyheter.

Rapporter framöver för bolag i OMXS30-indexet

  • 16 maj Nibe

 

Världen

Vi har arbetslöshetssiffror och inflationssiffror i producentledet från USA kl 14.30, se bild nedan. f

 

Vad denna nyhet innebär i detalj ser vi nedan.

 

Nedan ser vi hur de har utvecklat sig de senaste åren.

 

DAX inför dagen

16 000 är den tunga nivån och frågan är om vi ska bryta den eller ej. Vi tittar på för och emot och börjar i månadsgrafen, se bild nedan.

Tittar man i bilden ovan så kan vi definitivt ha en större vändpunkt där vi är just nu. Men i och med att månadsgrafen är så grov så är precisionen dålig. Om vi gör en större vändning nedåt från 16 000 eller från ATH eller en bit högre upp är svårare att säga.

Vi ser veckografen nedan.

I bilden ovan ser vi att det är rejält överköpt och att vi haft en mycket liten range i ett överköpt läge sex veckor i rad.

När man ser detta så är det inte lika självklar att vi ska bryta 16 000. Men både vecka och månad är så grovt att 200-300 punkter upp eller ned ligger inom felmarginalen.

Vad talar för att vi ska bryta 16 000?

Det är dagsgrafen som har en full trend upp som dessutom är stabil, se bild nedan.

 

Ska man sammanfatta det så stödjer vecko- och månadsgrafen att 16 000 (+-200 punkter) håller medan dagsgrafen stödjer ett break av 16 000.

Min tes är fortfarande ett break av 16 000 och anledningen är att vi borde har trillat nedåt vid det här laget redan.

Det är otroligt svårt att göra en prognos av det läget vi har i DAX just nu men jag ser studsen på MA20 igår, se bild nedan, som en ledtråd för att detta blir en Low som håller även idag.

 

Prognosen inför dagen i bild nedan.

 

OMXS30 inför dagen

OMX har generellt varit mer bearish än vad jag har prognostiserat och några jag känner har First North-index som en ledstjärna för vart OMX är på väg.

Teorin är att riktningen på MA200 och om vi är över eller under MA200 är en riktningsvisare även för OMX, se bild nedan på First North-index i daily.

Jag har dock ingen egen relation till detta pga att jag inte följt det historiskt.

Igår täppte vi ett större gap på nedsidan. Det är inte täppt fullt ut men marknaden är inte så exakt, se bild i daily nedan.

Vi fick dessutom en studs på MA100 (blå linje). Vi har följande

  • RSI2 = 6,84
  • Piercing av MA100
  • Gaptäppning

I en marknad där vi har en longbias är detta generellt ett scenario som talar för uppgång.

Lagen om alternering säger att  -> En nivå som brutits utan respekt troligtvis får en större respekt nästa gång <- gör att 2200 blir en möjlig Low för dagen, se bild nedan.

Det här med alternering har jag haft svårt för att acceptera för egen del men efter alla tusentals timmar i marknaden så står det utom all tvivel att det verkligen är så.