Posted by Lars Hanson

13 dec OMXS30 premarket

Idag börjar den tunga nyhetsfloran denna vecka, se bild nedan.

Idag är det kl 14.30 som gäller då vi får CPI (Consumer Price Index), dvs inflationssiffror från USA och det är intressant just nu. Sedan är det räntebesked från USA och Europa onsdag och torsdag.

I bilden nedan ser vi dagsgrafen. Marknaden gillar inte otäppta gap och vi har ett sedan i torsdags (dojin i bilden nedan). Ett försök till gaptäppning gjordes igår och jag anser att detta är tillräckligt nära för att vi ska kunna anse att det är täppt. Marknaden är inte exakt som sagt.

Vi kan se i bilden att MA20 har kommit ikapp priset och är helt sidledes. Det säger oss att mer uppgång är möjlig men absolut inte självklar med tanke på att de andra tre MA fortfarande ligger långt ner. Men kortsiktigt, dvs sett på en vecka så kan vi definitivt ha mer uppgång. Vi kan se torsdagens botten som en rekyl i upptrend.

Vi tittar i 60-min, se bild nedan.

Vi ser att alla fyra MA är sidledes och samlade. Detta är lurigt dock för man kan skapa i princip vad som helst genom att dra isär grafen eller dra ihop den. Även 5-min supportar denna kontraktion.

Det gör att vi kan ha en större rörelse att vänta idag. Det som komplicerar det denna vecka är de tunga nyheterna som kan göra att alla bara väntar. Den intressanta nivån att bevaka idag är 2120 - 2125, se bild i daily nedan.

Ett break av denna ger troligtvis mer uppsida. Det är stor risk att det blir en komplicerad vecka med tvära kast i och med de tunga nyheterna dock.