Posted by Lars Hanson

14/11 DAX premarket

Vi börjar med att titta på the big picture i månadsgrafen, se bild nedan.

Vi passerade 50-fibben i torsdags och befinner oss just nu i en fibzon där större vändningar ofta sker. Starten på raset ligger mellan 14 550 - 14 700 som också sammanfaller med 61,8-fibben. Vi tittar på nyheter idag och i veckan.

Inga nyheter idag men i morgon har vi PPI (Producer Price Index) kl 14 30. Vi bryter oss ned i veckografen.

Vi har starten på raset från i maj som närmaste hållpunkt. Den ligger 300 punkter upp. Indikatormässigt har vi följande läge RSI2 = 99,25 Vi är med andra ord extremt överköpta just nu. Vi har dessutom en mycket lång grön candle. Dessa brukar man få i ett bottenläge och inte i det läge vi befinner oss i just nu. Men marknaden upphör aldrig att överraska Vi går ner i dagsgrafen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Snag_14a0e2cc-1024x623.png

Vi fick en dojiliknande candle i fredags över torsdagens high. Dessutom med ett RSI2 = 98. Ytterligare en faktor är att vi inte har någon upptrend i ryggen heller. Vi är däremot extremt långt över MA20.

Allt pekar med andra ord på att vi kan ha ett större nedställ att vänta. Man kan se torsdagens extrema candle som slutet på denna enormt starka uppgång i 1,5 månad. Extremt långa candles följt av dojis i toppen är mycket bra reveraltecken. Det är klart att man kan bli misstänksam och börja fundera på om det verkligen är över nu när man har trott på nedgång i minst en vecka. Men man måste trada det som graferna visar.

Tecken på reversal idag i daily är

  • RSI2 = 98
  • Euforisk candle i torsdags efter en lång oavbruten uppgång
  • Doji i toppen

Skulle scenariot varit perfekt hade vi haft en tung nivå att luta oss tillbaka emot också. Det har vi dock inte.

Vi tittar till slut i 60-min.

Vi har haft en full trend länge och full trend i 60-min tenderar att hålla på längre än man förväntar sig. Jag har själv blivit lurad på detta många gånger. Vi ser i bilden ovan att vi har haft samma lutning på trenden men denna förändrade dramatiskt i och med torsdagens starka uppgång. Detta är inte hållbart och en motreaktion kommer.
För att vi ska ha ett riktigt bra reversalscenario inför open idag ska vi öppna under torsdagens high, se bild nedan. Vi vill ha så lite stödnivåer som möjligt emot oss.

Alla andra öppningsscenarior är mer osäkra.