Posted by Lars Hanson

14 nov Premarketanalys av DAX och OMXS30

Allmänt 

Denna premarketanalys visar min tro om vad som kommer att hända idag. Allt i denna premarketanalys är relaterat till daytrading. Detta är inga rekommendationer utan min syn på vad som troligtvis kommer att ske under dagen. 

 

Detta blir den sista premarketanalysen innan livetradingdagarna. Sedan är de tillbaka igen den måndagen den 4 december.

Det kommer att bli ett livetradingrum i hela november 2024. Jag körde ett livetradingrum under två års tid mellan 2015-2016 så det blir en favorit i repris. Min målbild för detta livetradingrum just nu är att det ska finnas två traders. Jag är den ena och AI är den andra. Får se om jag lyckas med detta mål.  Se hela schemat för 2024 här

Bilden till detta inlägg genererade jag med AI. Jag skrev att jag ville ha en 3D-bild av candlesticks och vips. Man blir både fascinerad och lite rädd över vad som väntar.

 

 

Vi har inflationssiffror från SCB kl 8.00. Detta kan röra om rejält i grytan.

 

DAX inför dagen

Signaturen för DAX just nu

 

Vi har onekligen ett utbrottsscenario som heter duga just nu. Vi har fått en full trend upp i 60-min. Extremt liten range igår och en trendstyrka som också är extremt låg. Detta är lugnet före stormen, se bild nedan.

 

Prognos inför dagen

Allt handlar om var vi öppnar kl 9 men öppnar vi över 15 360 så är det mycket som talar för att vi har en rejäl uppsida och även en möjlig trenddag.

 

OMXS30 inför dagen

Signaturen för OMX just nu

I signaturen ovan så ser vi att vi har kontraktioner av rang. Rangen igår på 64% är extremt lite och detta i kontext av en mogen balans med potentiellt utbrottsscenario i 60-min, se bild nedan.

 

Prognos inför dagen

Allt idag handlar om SCB:s inflationsprognos och var vi öppnar om detta utbrottsscenario blir bra eller om det blir pyspunka.

En open över 2142 ger ett ett bra scenario för ett äkta utbrott och en potentiell trenddag. Det kan bli bra även om vi inte öppnar så högt upp men det blir mer osäkert då.

 

Tradingevent med IG där jag tradar live i Stockholm, Göteborg och Malmö

Ny Introduktionskurs i daytrading

Preliminärt kursschema för 2024 finns under fliken På gång

 

MinBörs - Kurser och mentorskap inom daytrading

Mentorskap: https://minbors.se/mentorskap/

Nästa kurs fredagen den 26 januari med tema 100% strategier

Email: info@minbors.se

Twitter: @minbors