Posted by Lars Hanson

18/1 DAX premarket och hur det gick

Det är onekligen bra tryck i marknaden just nu. Trots en rejält överköpt börs så fortsätter vi bara uppåt. Tittar vi i månadsgrafen så har vi inte så mycket kvar till All-Time-High, se bild nedan.

Även om det är ett stort perspektiv så har vi en snygg trend upp med parallella MA. Det är bara MA20 som pekar ned. Det intressanta  i bilden ovan är att försöka reda ut vad som kan sätta stopp för denna uppgång och ge en större rörelse nedåt. Tittar man i bilden ovan så har vi starten på raset vid 16 000 och det bör vara riktmärket för en större rekyl om vi kommer dit upp.

För en daytrader är 60-min vår trendguide, se bild nedan. Trenden i denna är fantastiskt snygg, ett riktigt skolboksexempel.

Allt ser ju ut och vara frid och fröjd och allt pekar på uppgång just nu. Finns det några orosmoln?

I dagsgrafen ovan ser vi att vi har en allt annat än stabil uppgång. Den är rakt upp dock utan någon euforisk längre candle. Det kommer naturligtvis en korrektion på detta men det är mycket svårare att sia om när den kommer. Men det skapar osäkerhet i daytradingen.

På grund av flowet uppåt är det mycket lättare att få hem longtrades än shorttrades men långmål är svårt även för longtrades som det ser ut just nu. Det bästa hade varit om vi fick ett rejält ras nu som vi kunde bygga en ny uppgång på.

Som vi ser i daily fick vi två små dojis som var rejält överköpta och detta brukar vara en klockren shortsignal. Se bild nedan på detta scenario.

Jag vill definitivt inte räkna bort detta shortscenario ännu. Det är när man räknat ut det som det sker.

Jag tror inte att vi tar ut gårdagens High på 15 270 på grund av att det ser ut som det gör i daily. Men det är ett osäkert scenario.

Vi har mixed signals

  • 60-min stabil upptrend med parallella MA och ej överhettad
  • Daily som är rejält överhettad

Jag tror att en större rörelse nedåt måste ske när alla är övertygade om att det är dags och då måste vi få ett större öppningsgap. Det verkar vi inte få idag och då är prognosen en mer rangebetonad dag.

Range mellan 15 000 - 15 270, se bild nedan.

Detta är ett stort spann men osäkerheten är stor.

Denna prognos skrivs kl 7.55 och skulle vi ta ut gårdagens high innan börsöppning kl 9.00 faller den.

Så gick det

I bilden ovan ser vi gårdagen i 5-min. Vi fick en tight range mellan 15 150 - 15 250.