Posted by Lars Hanson

19/1 DAX premarket och hur det gick

Vi har inga tunga nyheter idag, se bild nedan.

Vi har lite mindre tunga nyheter från USA kl 14.30. Philly Fed och bostadsbyggande i december men dessa brukar inte ge någon större impact.

Vi börjar i dagsgrafen som är kraftigt överköpt, se bild nedan.

RSI2 har varit över 90 i princip hela februari. Det vi kan se i bilden ovan är att vi har tre dojis av de fyra senaste dagarna. Varav en ny doji igår.

Detta kan vara ett reversalpattern och förr eller senare får vi en korrektion av denna spikraka rörelse rakt upp. Det svåra är den absoluta timingen.

Det vi kan göra är att leta tecken på detta och just nu är de tre dojis ett stort tecken. Vi tittar i 60-min, se bild nedan.

Det är en snygg trend i 60-min men viss avmattning i styrkan kan vi se den senaste veckan. Detta är också ett tecken på att den här rörelsen upp kan ta paus ett tag. Men som jag har skrivit i tidigare premarkets så ska man aldrig underskatta en full trend upp. Den håller generellt på mycket längre än vad man tror.

De säkraste tecknen på att den är över är

  1. En euforisk uppgång i slutet, typ ett eiffeltorn
  2. En stor divergens med en tydlig dubbeltopp

Ingen av dessa har vi just nu men jag vågar mig ändå på att tro att vi har nedsida nu att vänta. Men här gäller det att kunna byta fot snabbt. Man får aldrig sätta prestige i sin tro, då blir det dyrt.

Det svåra är att prognostisera hur stor den är. Men vi tar en sak i sänder.

Vi har två hinder på vägen för en potentiell större nedgång just nu och det är 15 100 och 15 000, se bild nedan.

Det tar tid att vända en bil i full fart framåt och det är detta vi försöker att göra just nu.

15 000 talar för sig själv att den kan ställa till problem men 15 100 är den psykologiska nollan att bryta. Bryter vi den kan det bli proppen ur. Men nu är det en rekyl i full trend upp i dagsgrafen vi talar om. I morgon kommer alla fyra MA (MA20, MA50, MA100 och MA200) att peka upp och ligga i rätt ordning, se bild på daily högre upp.

Det finns ett trenddagsscenario för nedgång nu. Tre små dojis de senaste fyra dagarna ger fog för detta. För att det ska vara riktigt vasst bör vi öppna under 15 100, se bild nedan.

Öppnar vi över 15 100 är trenddagsscenariot mycket sämre men finns där ändå. Då får man vänta på break av 15 100 för att haka på.

Så gick det

I bilden ovan ser vi daily. Vi fick en lång röd dag igår.