Posted by Lars Hanson

2 dec DAX premarket och hur det gick

Idag är det första fredagen i månaden och kl 14.30 släpps Non-Farm Payroll från USA, dvs arbetslöshetsstatistik. Inflationssiffrorna är hetast just nu men jobbstatistik är definitivt inte ointressant nu för att få indikation på konjunkturen.

Big picture

Det är fortfarande mycket som talar för att vi har en vändpunkt och en större nedgång som väntar. Men i trading får man inte låsa sig vid en viss åsikt och visar marknaden något annat får man vända på en femöring.

Vad talar för en större nedsida just nu?

Månadsgrafen

  • Träff på 61,8-fibben
  • Vid rasstart
  • Träff på MA20

Bild på månadsgrafen nedan.

Veckografen

  • Åtta uppgångsveckor i rad (gröna candles). Det uppstår dock från ett rejält översålt läge vilket gör det mindre extremt.

Bild på veckografen nedan.

Hur extremt är åtta gröna veckor i rad?

Här ser vi att vi det inte är så unikt med åtta gröna veckor i rad. Rekordet är 10 gröna veckor i rad i början av 2015. Rekordet för antalet nedgångsveckor i rad är åtta 1998. Studerar man bilden ovan så ser man att det läge vi fick våra åtta gröna veckor ifrån är ett större nedställ vilket gör att det känns mindre extremt.

I bilden nedan ser vi de 10 gröna i rad 2015.

Vad talar för nedgång i daily

  • Dubbeltopp för potentiell nedgång

Vad talar för att vi faktiskt ska vidare uppåt?

Alla försök hittills till större nedgångar har slagits ner snabbt. Men jag kommer att ha mitt shortscenario i big picture tills vi får en stängning över 14 600, se bild nedan.

I bilden ovan ser vi att vi fått fem röda dagar i rad vilket innebär en stor förändring från hur det har sett ut tidigare. Det kan också vara en indikation på mer nedgång.

Vad kan vi förvänta oss av dagen?

Vi tittar i 60-min, se bild nedan.

I bilden ovan i 60-min ser vi vilket ställningskrig det är just nu. Man kan se två större zoner (orange rektanglar) som kriget sker mellan. Det innebär att så länge vi befinner oss här kommer det att studsa upp och ned. Det är först efter ett break av dessa två områden vi har fritt blås upp eller ned. Nedsidan har dock stor övervikt. För att haka på en rörelse nedåt är det bra att ha en full trend i 5-min i ryggen.

Så gick det

Vi fick en snygg rangedag till med studsar i de två oranga zonerna.