Posted by Lars Hanson

24/2 DAX premarket och hur det gick

Vi har nyheter kl 14.30 från USA om prisutveckling.

Vi börjar i dagsgrafen, se bild nedan.

Vi befinner oss i en range  och dessutom mitt i denna. Vi fick en dojilikande candle igår mitt i vilket kan vara ett tecken på att en större rörelse upp eller ned startar härifrån. Men hur vägen upp eller ned ser ut är mycket svårt att bestämma.

Våra nyckelnivåer för dagen är 15 500. Just nu kl 8.16 befinner vi oss på 15 515, dvs över 15 500. Undertill har vi en grym nivå i bilden ovan

  • Gapclose
  • 50-fib av sista rörelsen uppåt
  • 15 400, 00-nivå på undersidan i en full trend upp

Long på gapclose skulle jag ta alla dagar i veckan. Man får dock aldrig glömma bort att detta är ett statistiskt spel. Oavsett hur klockrent något ser ut så kan det alltid fallera.

Tittar man big picture så finns det tendenser till svaghet även om vi har en full trend upp. Vi fick en lägre topp den 16 feb och det ser just nu (kan förändras snabbt) ut som ett huvud på ovansidan, se bild nedan.

Det intressanta med dessa mönster är att de ser så självklara ut i efterhand om vi väl trillar rejält. Men fortsätter vi uppåt så syns de inte i efterhand.

Det är en svårprognostiserad dag idag i och med att vi befinner oss mitt i rangen. En long på gapclose, dvs vid 15 400 är dock en bra trade, se bild nedan.

Så gick det

Som vi kan se i bilden ovan fick vi ingen respekt alls på 15 400. Det var fritt fall rakt igenom.