Posted by Lars Hanson

27/4 Premarketanalys av DAX och OMXS30

Allmänt

Denna premarketanalys visar min tro om vad som kommer att hända idag. Allt i denna premarketanalys är relaterat till daytrading. Detta är inga rekommendationer utan min syn på vad som troligtvis kommer att ske under dagen.

 

Nyheter idag

Sverige

Inga tunga nyheter idag

 

Världen

Vi har arbetslöshetsstatistik och BNP-prognos från USA kl 14.30, se bild nedan.

Texten är översatt av google och jag är inte helt vän med denna översättning men kanske ändå bättre än engelska. Kör detta en vecka till innan jag utvärderar vad jag tycker.

I detalj innebär nyheterna följande, se bilder nedan.

 

 

Igår träffade både DAX och OMX MA20 (i alla fall väldigt nära), se bilder nedan.

DAX träffade 50-fibben perfekt, se bild ovan.

Dessutom täppte OMX det öppna gapet från den 13 april, se bild nedan

 

Både DAX och OMX har varit för långt ifrån MA20 och förr eller senare kommer priset tillbaka till MA20. Det finns framför allt två scenarion.

  1. Priset kommer ner till MA20
  2. MA20 kommer till priset

Variant nr 1 är en vanlig rekyl och variant nr 2 är en längre sidledsrörelse. Det vi fått just nu är en kombo av dessa, se bild nedan.

 

Är nedsidan klar nu på grund av rörelsen igår?

Analysen av veckografen från igår stå fortfarande fast men man får inte glömma att veckografen är det stora perspektivet, se bild nedan.

Det finns massor som talar för nedsida i veckoperspektivet men vägen dit kan vara mycket krokig och det kan ta många veckor.

Man kan undra om man över huvud taget behöver bry sig om veckograf som daytrader men jag tycker själv att detta ger mig mer förståelse för vad som sker även i det lilla. Men det finns inget rätt eller fel här.

 

Inför dagen

Hammerliknande dagar som igår är för det mesta en low som håller dagen efter, se bild nedan.

Huvudscenariot inför dagen är att denna Low håller och att om vi kommer ner dit idag så får vi en studs. Vi får dock räkna med att vi kan få en piercing av denna Low så att vi verkligen träffar MA20 (röda linjen i bilden ovan) både i OMX och DAX.

På ovansidan har vi två zoner på DAX som kan ge studsar, se bild nedan.

 

För OMX ser det ut så här, se bild nedan.

 

Vi har många nivåer på ovansidan men denna hammer vi fick igår på båda indexen kan vara starten på att bryta vidare uppåt mot nya höjder. Igår rök massor med stoppar i DAX och OMX täppte gapet. Kontentan av detta är att vår Low igår kan vara en Low som håller i en vecka. Se mina tankar nedan.

Prognosen för idag är att vi inte knäcker dessa High utan att Low för igår håller på både DAX och OMX samt att vi sätter en High för dagen på någon av nivåerna på ovansidan. Se bilder nedan.