Posted by Lars Hanson

28/3 DAX premarket och hur det gick

Vi har konsumentförtroendeindex kl 16.00 i eftermiddag. Nu är det som vanligt igen mellan USA och Europa avseende sommartid. USA öppnar nu 15.30 igen.

Vi har en kontraktion i kontraktionen i daily, se bild ovan. Det innebär att vi har en större triangelkontraktion och en doji igår.

Detta kan generera stora trendrörelser men marknaden måste bevisa det först. Det finns många falska varianter på en äkta.

Det viktiga är att inte bli tagen på sängen om det börjar trenda utan att vara förberedd. Nästa fråga är då åt vilket håll?

Här har longsidan en fördel. Vi var nere på 15 000 och studsade igår vilket är ett tecken på att nedsidan kan vara klar.

Finns det inget som talar för shorttrend?

Den korta trenden är helt sidledes vilket gör att detta definitivt är ett scenario vi inte kan ta bort men det är ändå longtrend som gäller tills motsatsen bevisats.

Det innebär att det är mycket svårt att prognostisera en range idag. Trenddagar kan hålla på hur länge som helst.

Får vi en trenddag har jag dock svårt att se att vi ska gå förbi 15 500 som startade raset ned. Prognosen för dagen blir då följande, se bild nedan.

Så gick det

Min prognostiserade range höll. Vi fick en low på 15 100. Men det var verkligen inte det utseende jag hade trott vi skulle få på dagen ändå. Att den skulle sluta i moll var inte min tanke.