Posted by Lars Hanson

4/5 Premarketanalys av DAX och OMXS30

llmänt

Denna premarketanalys visar min tro om vad som kommer att hända idag. Allt i denna premarketanalys är relaterat till daytrading. Detta är inga rekommendationer utan min syn på vad som troligtvis kommer att ske under dagen.

 

Nyheter idag

Sverige

Inga tunga nyheter

Rapporter framöver för bolag i OMXS30-indexet

  • 16 maj Nibe

 

Världen

Vi har lediga jobb-statistik från USA kl 16.00, se bild nedan.

 

Alla nyheter från EU och USA kommer mellan 14.15 - 15.00.

ECB:s presskonferens är 14.45 men denna tid är inte exakt.

 

I detalj innebär denna nyhet följande, se bilder nedan.

14:15 EU Refinansieringsränta

 

Kl 14.30 Unemployment claims från USA

 

Tittar vi på DAX i daily ser vi att vi har studsat flera gånger på en motpol och tung supportzon, se siffra 1 i bilden nedan.

Finns det något under denna supportzon som drar?

Vi har ett öppet gap vid 15 600, se siffra 2 i bild ovan. Det är mycket troligt att denna nivå kommer att vara en low som håller de närmaste veckorna.

Igår fick vi en piercing av MA20, se siffra 3 i bild ovan. Detta är ett styrketecken och talar generellt för mer uppgång. Men stängningen var dock ganska svag med en lång veke på ovansidan som ett svaghetstecken.

Detta ger en blandad bild inför dagen och det kan finnas både uppsida och nedsida. Men om piercingen av MA20 ska agera som ett styrketecken bör nedsidan vara begränsad till 15 700 och tisdagens Low, se bild nedan.

Då har massor med stoppar rykt under gårdagens Low vilket gör att de stora aktörerna har volym att möta.

Just nu befinner vi oss mitt i balans och där volymen är som störst, se bild nedan.

Det innebär att det finns en möjlighet att en ny större rörelse uppåt startar exakt där vi är just nu. Men timingen är det svåra här. Det behöver inte vara just nu.

Hur man än vänder och vrider på det är det longbias i det stora och jag vill inte försöka att sätta en high för dagen. 15 700 som absoluta Low är dock lättare att sätta.

 

OMX var igår svagare än DAX och piercade tisdagens Low vilket inte DAX gjorde, se bild nedan.

Även OMX piercade MA20 igår igen men stängde över. Men det är ingen stark stängning vi fick.

OMX befinner sig lite under mitten av de senaste två veckornas range och biasen är uppåt. Vi befinner oss dock lite under volymmitt av denna range, se bild nedan.

Vi måste ta höjd för mer nedsida i OMX och en bra Low är 2220 där många stoppar kommer att ryka om vi kommer ner dit, se bild nedan.

Precis som med DAX är ovansidan mycket svår att sia om där vi är just nu. Men low för dagen runt 2220 är en bra nivå dock.