Posted by Lars Hanson

5 dec DAX premarket och hur det gick

Det är en nyhetsfattig vecka. Vi har ISM kl 16.00 idag från USA och sedan är det tomt tills på fredag då vi har PPI kl 14.30 och 16.00, se bild nedan.

Tittar vi på den stora bilden av DAX så är den kraftigt överköpt och den befinner sig dessutom vid tunga nivåer i månadsgrafen och veckografen. Detta ser vi tydligt i veckografen nedan.

Vi har nu nio gröna veckor i rad och är dessutom uppe vid starten på raset sedan i juni. Skillnaden nu är att vi för första gången inte fick en högre stängning i veckografen. Detta är ett svaghetstecken. Detta är ett klockrent exempel på att vi borde ha en större nedgång att vänta.

Vi har en kraftigt sjunkande volatilitet i dagsgrafen, se bild nedan. Detta ser man också tydligt i de små dagscandles vi har fått de sista tre veckorna

Finns det något som talar för att vi ändå har mer uppgång att vänta?

Ändå finns det tecken på vi har ännu mer uppgång. I fredags kom nyheten Non-Farm Payroll in sämre än väntat för marknaden och vi stack rakt ned för att hämta tillbaka raset snabbt. Se bild i 5-min nedan.

Tittar vi i 60-min som är en big picture för daytraders så har vi en konsolidering just nu men med den underliggande trenden uppåt. Vi har ett potentiellt utbrottsscenario uppåt som dock inte er ser ut att vara färdigt ännu. Se bild nedan.

Vi har två toppar på ovansidan och vi kan få ett break-of-three-scenario som dock inte är färdigt ännu.

Vad kan vi förvänta oss idag?

Det finns definitivt en möjlighet att vi bryter oss ur denna range idag på grund av att vi just nu har en mycket tight range, se bild nedan i 5-min termin.

Det innebär att vi kan få ett trendscenario vid open. Men tills vi verkligen fått detta kan man trada ytterlägen i rangen i 60-min, se bild nedan.

Så gick det

Som vi kan se i bilden ovan så kom vi inte ut till någon av reversalnivåerna igår.