Posted by Lars Hanson

6 dec DAX premarket och hur det gick

Vi har en nyhetsfattig vecka och nästa större nyheter är på fredag.

61,8-fibben håller fortfarande stången i månadsgrafen, se bild nedan.

I veckografen har vi fått en tendens till ett huvud, dvs en potentiell formation för vidare nedgång, se bild nedan. Det man ska vara medveten om när det gäller dessa huvud är att de som fallerar är svåra att hitta i efterhand.

Vi fick nio gröna veckor i rad och det har bara slagits av våren 2015 de senaste 25 åren då vi hade 10 gröna veckor i rad. I dagsgrafen fick vi en inside day igår. Det innebär att candlen helt innesluts i föregående dags range, se bild nedan.

Vad säger oss en inside day?

Det har blivit en kontraktion men man måste se det i kontext och dessutom hur stor gårdagens range är. Har vi en trenddag igår så säger inte en inside day något speciellt. Men i det vi ser i daily just nu kan det vara en indikation på att en större rörelse är på gång.

Det finns dock många falska utbrottsförsök på ett äkta och det bästa är om vi får ett tydligt öppningsgap under rangen annars är risken för falska breaks stor. En indikation på att vi kan ha nedsida att vänta är att vi fick en High igår på 14 500. Skulle vi få en större rörelse nedåt framöver så kan detta ha varit starten på denna rörelse. Man måste vara proaktiv och ligga steget före.

Vi bryter oss ned i 60-min, se bild nedan.

I bilden ovan kan vi se att vi har haft två rangområden, ett undre och ett övre. Men igår så fick vi en range mitt emellan dessa två oranga rektanglar, vår inside day. I bilden ovan ser vi att MA50 och MA100 är helt sidledes med MA20 flaxande precis ovanför. Detta kan också vara en indikation på att denna range är mogen för att bryta ut i en ny trend. Med tanke på nio veckors uppgång är huvudscenariot nedåt.

Men man måste kunna byta fot om vi får ett break upp istället.

Vi tittar i 5-min, se bild nedan.

Vi har inför denna dag följande indikationer på att vi kan vara nära en större rörelse nedåt:

  • 5-min - nära full trend ned
  • 60-min - MA-kontraktion och sidledes
  • Daily - Inside day
  • Vecka - Huvudformation

 

Vad talar emot detta?

Man kan tycka att vi redan borde ha fått en större rörelse nedåt vid det här laget.

Den mycket intressanta nivån är gårdagens Low på 14 400. Här ska vi bevaka både falska breaks för uppgång och större breaks för en större nedgång, se bild nedan.

Så gick det

I bilden ovan ser vi 60-min och i rektangeln gårdagen. Efter två falska breaks av 14 400 trillade vi ner mot 14 300.