Posted by Lars Hanson

6 dec OMXS30 premarket

OMXS30 bröt 50-fibben i månadsgrafen igår som den kämpat med en längre tid, se bild nedan.

Vi går ner i veckografen, se bild nedan.

Som vi kan se i bilden ovan är det en imponerande rad av gröna uppgångsveckor. RSI2-värdet var som högst 99,47 i veckografen.

Det som känns helt otroligt är att vi faktiskt inte är så långt ifrån en full upptrend i OMXS30. När MA50 och MA100 har passerat MA200 (grön linje) så har vi full trend upp. Vem hade kunna ana detta möjliga scenario för en månad sedan. Sedan kan det naturligtvis slås ner abrupt inom kort men det är en annan femma.

DAX och OMXS30 brukar följa varandra slaviskt men just nu är OMXS30 mycket starkare än DAX. Tittar vi i 60-min, se bild nedan, så har vi full trend upp och snygga parallella MA.

I veckografen har vi ett scenario som borde resultera i en större nedgång inom kort men den bilden blir inte lika självklar när man ser hur daily och 60-min ser ut.

50-nivåer på OMX brukar ha stor betydelse men de ska naturligtvis sättas i kontext. Just nu har vi 2150 nära och dessutom ett RSI2 = 95,5 i daily. Detta gör att det här kan bli en high för dagen. Se bild nedan.

På nedsidan har vi ett otäppt gap vid 2103 och en trendstart vid 2132 som kan agera studsnivåer, se bild nedan i 60-min.