Posted by Lars Hanson

9/1 DAX premarket och hur det gick

Veckan bjuder inte på några större nyheter. Idag är det helt tomt, se bild nedan.

Vi börjar med att titta i månadsgrafen för att få en big picture, se bild nedan.

Vi tagit tillbaka rastäppningen från i juni, se de smala pilarna. Den övre nivån matchade även 61,8-fibben. Just nu är vi uppe på 14 700 vilket talar för att vi ska vidare uppåt och då är nästa målområde det stora raset från januari 2022, se de stora orange pilarna.

Vi går ner i dagsgrafen, se bild nedan.

I dagsgrafen ivan ser vi att vi fått en utbrottsnivå på ovansidan. Vi har nästan full trend i dagsgrafen, dvs alla fyra MA pekar upp och ligger i rätt ordning. Det enda som är fel just nu är att MA100 ligger under MA200. Det är dock ingen stabil upptrend vi ser ännu. MA100 och MA200 är helt sidledes. För att vi ska få en stabil upptrend måste ni bryta All-Time-High.

Utbrottsnivån vi ser ovan är dock inte den mest stabila och vi kan mycket väl får bakslag vid ett utbrott, dvs att vi trillar ner under utbrottsnivån igen.

I 60-min ovanser vi att vi har ett snyggt flow uppåt efter ett utbrott från 14 000.

Vad säger oss allt detta?

Flowet är just nu tydligt uppåt och det är först och främst longtrades som gäller. Det är mycket som talar för att vi har en resa upp till 15 000 som första mål.

Den bästa approach man kan ha just nu är att hitta bra longentrys och 00-nivåer är generellt bra om vi har ett tydligt flow upp eller ned. Den som ligger bäst till är 14 600, se bild nedan.

Så gick det