Posted by Lars Hanson

18 sep Premarketanalys av DAX och OMXS30

Allmänt

Denna premarketanalys visar min tro om vad som kommer att hända idag. Allt i denna premarketanalys är relaterat till daytrading. Detta är inga rekommendationer utan min syn på vad som troligtvis kommer att ske under dagen.

 

Jag fick en fråga igår om varför jag har så få shortscenarion i mina premarkets. Det enkla svaret är för att vi just nu har en ganska tung drift uppåt.

Vi har full trend upp i veckografen i både DAX och OMXS30, se bild nedan. Detta i kombo med att vi håller på att ta oss ur rekylen nedåt som startade i juli. Detta innebär att long generellt har en stor fördel och att man måste ställa högre krav på sina shortscenarion. Nu har vi dock tagit tillbaka så mycket av nedgången att short är i spel igen.

 

DAX inför dagen

Igår fick vi en mindre range vilket var otippat, se bild nedan. Vi hade ett riktigt bra scenario för en större resa uppåt vilket OMXS30 gjorde. Här ser man också att man inte får stirra sig blind på enskilda dagar avseende korrelationen mellan DAX och OMXS30.

Men det är alltid mer osäkert när vi har tagit tillbaka mer än 50% av ett ras som vi gjort i DAX, se bild nedan.

Vi toppade igår på att vi tagit tillbaka 78% av rörelsen nedåt.

I signaturen ovan ser vi att vi nu har fått två dagar i rad men en klart mindre range än snittet. Men med tanke på att vi fick en hammerliknande dag igår går det inte att utesluta att denna potentiella rangeexpansion kan ske nedåt. Mina tankegångar går så här:

Hade vi haft ett rejält köptryck igår hade passerat 18 800. Istället blev köparna tydligt avvisade på 18 800 med en stängning i den nedre delen av rangen. Dessutom var vi bara 200 punkter från All-Time-High och 19 000.

Det som spökar inför dag är räntebeskedet från USA ikväll. Det är alltid svårt att kunna väga in exakt hur detta kommer att påverka marknaden. Man ska inte bli förvånad om det blir väntans tider inför detta.

 

Tradescenario idag

Idag handlar allt om två saker

  1. Räntebesked från USA ikväll
  2. Vem som tar kontrollen vid 18 700. Bryter vi under 18 670 kan vi får betydligt mer nedsida, se bild nedan

 

Prognos av

  • Low för dagen: 18 400 vid open över 18 650
  • High för dagen 18 900 vid open under 18 750

 

OMXS30 inför dagen

OMXS30 satte sin high igår på gapclose som också sammanföll med MA100, se bild nedan.

 

I signaturen ovan se vi att vi nu är kraftigt överköpta (RSI2=97). Detta i kombo med att vi har räntebesked från USA ikväll gör att uppsidan inför dagen troligtvis är mycket begränsad.

Vi har nu tagit tillbaka 68% av raset, se bild nedan.

Mitt huvudscenario inför dagen blir att gårdagens High håller som high även idag och att vi får en mer rangebetonad dag, se bild nedan.

 

Tradescenario idag

  • Long på 2537 om vi öppnar över 2545
  • Short på 2562 om vi öppnar under 2557

 

Prognos av

  • Low för dagen: 2535 vid open över 2545 
  • High för dagen: 2564 vid open under 2557

 

"Onsdag är den överlägset starkaste uppsidesdagen i veckan statistiskt"

 

Lycka till med tradingen idag!

 

Nästa kurs handlar om daytradingstrategier fredagen den 27 september 2024

 

MinBörs - Kurser och mentorskap inom daytrading

Mentorskap: https://minbors.se/mentorskap/

Email: info@minbors.se

Twitter: @minbors