Posted by Lars Hanson

16 okt Premarketanalys av DAX och OMXS30

Allmänt

Denna premarketanalys visar min tro om vad som kommer att hända idag. Allt i denna premarketanalys är relaterat till daytrading. Detta är inga rekommendationer utan min syn på vad som troligtvis kommer att ske under dagen.

 

Nya frågor har dykt upp kring temat med OMXS30:s svaghet kontra de andra indexen. Min världsbild just nu är att det i stort fungerar på följande sätt

  • Börserna sätter nya ATH trots att världen ser allt annat än bra ut just nu. Detta beror på att det inte finns ett annat bra alternativ att placera sina pengar på
  • OMXS30 visar svaghet pga vår kollektiva tro om Sverige just nu

Men jag säger som i Björn Nattiko bok - Jag kan ha fel!

 

I siffror så ser det ut så här för 2024 sett från 1 januari till senaste ATH

  • S&P 500 23%
  • DAX 17,5%
  • OMXS30 10,5%

En bra spegling av detta fick vi igår när man följer DAX och OMXS30 parallellt i 5-mingraf, se bild nedan vid börsstängning igår.

Lärdomen är att det inte är självklart att indexen ska följa varandra slaviskt i alla situationer.

 

DAX inför dagen

I signaturen ovan så är det full trend upp i daily och 60-min. Detta innebär att det är fördel att gå long generellt. Det som väger åt shorthållet just nu är att vi satte en ny ATH i förrgår och igår. Detta brukar innebära att vi får en rekyl och den kan ha startat igår, se bild nedan.

 

Detta blir mitt huvudscenario inför dagen, dvs en rekyl efter två nya ATH. Om detta stämmer så ska vi leta rekylpunkter för long. Detta gör också att gårdagens ATH bör hålla om vi skulle komma dit.

 

Tradescenario idag

Det finns två potentiella rekylpunkter som sticker ut, se bild nedan. Dessa blir longscenariorna för dagen och ATH för short.

 

Prognos av

  • Low för dagen: 19 275
  • High för dagen 19 500

 

OMXS30 inför dagen

I signaturen ovan har vi inget som sticker ut direkt. Det är lätt översålt i 60-min. Det som sticker ut är hur det ser ut i charten, se bild nedan.

Den spontana tanken inför dagen är att tänka - Vi ska ner. Men generellt ska man tänka long när man ser det här. Stängningar i absoluta botten med en stor range trots att raset inte startade i toppen är potentiella longscenarion. Skulle vi dessutom gappa ner under gårdagens Low är longscenariot ännu bättre.

 

Tradescenario idag

Huvudscenariot inför dagen blir att leta longentrys. Vi har ett vasst område mellan 2550 - 2561, se bild nedan.

  • Long på 2555 - 2561
  • Short på 2600

 

Prognos av

  • Low för dagen: 2555
  • High för dagen: 2600 

 

Att tänka att man betalar med en förlust när man går in i traden precis som när man köper en lott kan göra att det är lättare att ta förluster

 

Nästa kurs den 27/11 handlar om trading mellan kl 9-10 på OMXS30 och DAX. Läs mer

 

MinBörs - Kurser och mentorskap inom daytrading

Mentorskap: https://minbors.se/mentorskap/

Email: info@minbors.se

Twitter: @minbors