Posted by Lars Hanson

DAX premarket och hur det gick

Idag har vi konsumentförtroendesiffror från USA kl 16.00. Det är en intressant siffra just nu och den kan röra om i grytan.

 

Vi har fått en MA20-touch i månadsgrafen, se bild nedan.

Det luriga med dessa är att även om man får en studs på dem så syns det oftast inte i efterhand då vi vid månadsstängningen för det mesta har passerat dem. Vi bryter oss ned i veckografen, se bild nedan.

Även här har vi en MA-touch men i det här fallet på MA100. Detta är mer kuriosa dock. Men efter åtta gröna veckor i rad har vi kanske vår första röda vecka på gång.

I vecka ovan kan se se en form av pendling runt MA20 och just nu är vi långt över MA20 vilket gör att en rörelse nedåt är trolig. Vi går ner i dagsgrafen, se bild nedan.

Vi fick en röd dag igår som dessutom stängde i botten. Men för att vi ska ha övertygelse om att vi verkligen har en större resa nedåt så vill jag se rejäl övertygelse. Dagen igår var ingen trenddag utan en dag med en range som till och med var under genomsnittsrangen om än bara med fyra punkter. Men det säger oss att det inte finns något större tryck nedåt ännu i alla fall.

Vad behöver vi se för att få bekräftelse på att en större nedsida har startat?

Vi behöver en öppning under måndagens Low för att verkligen få övertygelse om att vi ska ned. Som det ser ut just nu (kl 6.34) så har vi verkligen inte detta. Priset just nu ligger runt 14 400. Det innebär snarare att gårdagens Low kan agera som en revesalpunkt för long.

Två intressanta nivåer idag, gårdagens High och Low, se bild nedan i 60-min. Gårdagens High är intressant pga det gap som bildades där och Low är utposten till en större nedgång.

Det är dock mer tveksamt om de håller reversalpunkter hela dagen.

Så gick det

Som vi kan se i bilden ovan i 60-min så höll inte fredagens Low utan bröts första timmen. Därefter hade vi range hela dagen.