Strategikurs 27 sept – 2024
Datum: Fredagen den 27 september – 2024
Tid: kl 8.30 – 16.00
Plats: Live över webben, dvs inget inspelat material
Kursen spelas in och kan ses i ett år efter kursen
Denna kurs fokuserar 100% på daytradingstrategier och vi kommer att titta på många olika sätt att daytrada på. Målet är att alla deltagare ska hitta något som passar deras stil och livssituation.
Kursinnehåll
- Bastester
- Nivåbaserade strategier
- Trendbaserade strategier
- 100% mekaniska daytradingstrategier
- Utbrottstrading
- Trading vid börsöppning
- Nyhetstrading
- Strategier baserade på symmetrier och fibonacci
- Göra tvärtom när allt ser klockrent ut
- Entrystrategier
- Exitstrategier (fasta targets och trail)
- Mentala strategier för att hantera och kontrollera rädsla, nervositet och mentala problem
- Money Managementstrategier
- Strategier för att skala in i en befintlig position
Kursinnehåll mer i detalj
Bastester
Vi börjar med att titta på var vi har statistiska edgar i olika timeframe (5-min, 60-min) och hur det ser ut för olika marknader.
Det är stor skillnad på var edgarna finns i de olika tidsperspektiven och de olika marknaderna och när vi vet hur det ser ut är det lättare att konstruera strategier som fungerar i olika tidsperspektiv.
Nivåbaserade strategier
Denna strategityp är den som genererar flest trades generellt och därför är det viktigt att ha kolla på hur man sätter ut nivåer och framför allt veta vilka nivåer som fungerar och vilka som inte göra det.
Olika typer av nivåer har olika stor impact som reversalområde. En annan faktor när det gäller nivåer är också hur många gånger de träffats och hur resan dit sett ut.
Trendbaserade strategier
Att trada trend låter enkelt men de flesta daytraders upplever det precis tvärtom, dvs att det är mycket svårare än att trada nivåer. Ett av tricken är att komma in tidigt i en trend och att kunna identifiera vilka trender som troligtvis kommer att vara länge och vilka som inte kommer att göra det.
100% mekaniska daytradingstrategier
En 100% mekanisk daytradingstrategi har inga mjuka parametrar där man måste titta visuellt på hur det ser ut. Allt är specificerat med hjälp av TA-mässiga regler och det är svart eller vitt. En del daytraders upplever det lättare att trada en sådan strategi. En annan fördel är att de går att backtesta på historisk data för att se hur de presterat tidigare och var de presterar bra och mindre bra.
Utbrottstrading
De som har provat på utbrottstrading har troligtvis insett att detta inte är enkelt. Det går många falska utbrott på ett äkta utbrott. Det måste helt enkelt se ut på ett speciellt sätt för att man ska ha oddsen på sin sida. En annan stor pusselbit i att få utbrottstrading att funka är att veta var man ska gå in i ett utbrott. Många gör felet att de går in för dyrt när det redan har dragit iväg.
Trading vid börsöppning
Trading vid börsöppning innebär att man handlar mellan kl 9-10 på förmiddagen om man handlar på Europabörserna. Handlar man på USA är det mellan 15.30 – 16.30. Det kan också vara tidigare pga att det ofta släpps tunga nyheter från USA kl 14.30 som man vill agera på.
Många drömmer om att handla mellan 9-10 för att sedan göra något annat resten av dagen. Men det kräver en hel del för att få detta att fungera. Man måste förstå hur börsen funkar vid denna tidpunkt.
En annan tung faktor är var vi befinner oss i dagsgrafen, dvs big picture för en daytrader.
Nyhetstrading
Nyhetstrading innebär oftast att man handlar efter en nyhet har släppts. Det finns även de som går in i en trade före nyheten för att komma in i större prisrörelser. Här kommer vi att titta på hur man handlar efter att en större nyhet har släppts.
Strategier som baseras på symmetrier och fibonacci
Det är många traders som handlar med hjälp av fibonacci. Det vanligaste är att man definierar områden med hjälp av fibonacci som kan fungera som reversalzoner. Vi kommer att titta på fibzoner och trading av 50-fibben samt att beräkna targets med hjälp av symmetrier.
Göra tvärtom när allt ser klockrent ut
Det finns ett uttryck som heter ”Om det ser för bra ut så är det också det”. Om det ser ut som att vi har en straffspark i marknaden med öppet mål så ska man generellt bli skeptisk. Paradoxen här är att det oftast är bättre att göra precis tvärtemot det uppenbara.
Vi kommer att titta på ett antal ”klockrena” scenarior och varför de spricker trots att allt ser så klockrent ut.
Entrystrategier
Det är oftast exiten som är den viktiga pga att det är den som avgör om vi kommer att tjäna pengar i en trade eller ej. Men i daytrading är en bra entry minst lika viktig om inte viktigare. Får vi en dålig entry är det ofta hopplöst att kunna göra en exit som vi tjänar pengar på. De flesta daytraders gör felet att de tar en för dyr entry på grund av att de vill ha bekräftelse på att det går åt rätt håll.
Exitstrategier
Här kommer vi att titta på fasta targets och trail av en trade. Det går också att göra en kombo av dessa. En stor faktor för att göra en bra exit är att kunna värdera potentialen i en trade, dvs hur långt en rörelse kan tänkas gå.
Mentala strategier
Här tittar vi på olika trick för att göra en mental reset efter en förlustaffär eller en dålig dag samt att lära sig kontrollera sin rädsla och nervositet under tradingen. Vi kommer även att titta på hur man gör en mental rehersal före tradingen.
Jag kommer jag att avslöja hur jag gjorde för att minska stressen att sitta inför publik och daytrada under mina livetradingdagar. Jag använde ett mentalt trick som bygger på att förminska och detta kan man använda inom olika områden i sin daytrading.
Money Managementstrategier
Money Management svara på frågan: Hur mycket ska jag köpa för när jag går in i en trade. Det finns massor med böcker som beskriver olika typer av Money Managementstrategier. Det de flesta tyvärr missar är att ta de mentala aspekterna i beaktande, dvs om vi kommer att klara av att följa dessa strategier. Här kommer vi att titta på olika Money Managementstrategier och deras mentala aspekter. Vi klarar av drawdown olika bra och denna faktor måste man väga in.
Strategier för att skala in i en befintlig position
Beroende på hur bra setup vi har kan man ta olika stor risk. Har vi en setup som har stor potential kan vi skala in i en position successivt. Ett annat sätt är att skala in om priset går åt fel hål mot vårt mål, dvs vi kommer in ännu billigare i traden. Hur och när man ska göra dessa olika saker kommer vi att titta på här.
Investering 3 995 kr
Maila info@minbors.se för anmälan eller fyll i formuläret nedan
Anmälan till kursen (går också att maila info@minbors.se)
- Location Åhus, Sverige
- Email info@minbors.se
-
Social media
Twitter @minbors