Posted by Lars Hanson

11/4 Premarketanalys av DAX och OMXS30 och hur det gick

Premarket på DAX

Vi börjar med DAX och kollar in nyheterna för veckan, se bild nedan.

Vi har inga större nyheter på DAX idag. Sedan har vi inflationssiffror och mycket som är relaterat till prisförändringar i veckan.

Tittar vi i månadsgrafen ser vi att vi har tagit tillbaka raset som startade i början av 2022 och att vi bara har 3,4% kvar till All-Time-High, se bild nedan.

I daily, se bild nedan, har vi ett otäppt gap som det är troligt att vi kommer att täppa innan vi kan sätta nya höjder. Det som dessutom talar för att vi kommer att komma ned dit är den inverterade hammern vi fick i tisdags. Denna piercade ut toppen från den 7 mars och det rök massor med stoppar.

Huvudspåret inför dagen är att denna topp håller. Vi har under natten varit uppe och testat den. Se bild nedan.

Men marknaden visar på styrka i och med detta gap upp. Allt avgörs vid 15 600 som är close från i torsdags. Mitt huvudspår inför dagen är att vi får en maximal range mellan 15 500 - 15 700, se bild nedan i daily.

De nivåer som kan ge studsar på 100 punkter eller mer är

  • 15 750
  • 15 600
  • 15 500

Så gick det på DAX

Vi höll oss med råge inom prognostiserad range. Vi studsade på nedsidan på ett intermitent gap. High blev i princip förra veckans High.

Premarket på OMXS30

OMXS30 befinner sig mitt i rangen och det är alltid ett mer osäkert läge. Jag sätter maxrangen för dagen mellan 2185-2215 som är täppning av gap på ovansidan och undersidan.

Så gick det

I daily ovan ser vi att vi höll oss med råge inom prognostiserad range.