Posted by Lars Hanson

13/1 DAX premarket och hur det gick

Vi har nyhet från University of Michigan idag kl 16.00. Det kommer troligtvis inte att ge så stor impact som CPI gjorde igår, se bild nedan.

Vi studsade på 15 100 igår och täppte gapet på nedsidan vid inflationssiffrorna från USA, se bild nedan i 60-min.

Vi har full trend i 60-min som vi kan se i bilden ovan och den ska man vara mycket försiktig med att gå emot. Potentialen för en kort är mycket mindre än potentialen för en long. Självklart men ändå är vi mästare på att försöka gå emot hela tiden.

Vi är rejält stretchade i daily, se bild nedan, och det kommer en rekyl förr eller senare för att korrigera detta. Att vi är rejält stretchade ser vi både i RSI2 som nästan har parkerat sig över 90 och avståndet till MA200.

Men för att förstå hur det bara kan fortsätta uppåt på olika sätt kan man titta hur det såg ut vid den vänstra oranga pilen där vi också var rejält stretchade.

Kontentan av detta är att det varken är vasst att gå long eller kort just nu med längre mål. Man bör vara defensiv med sina targets oavsett vilken riktning man tar. Men på grund av full trend i 60-min är det generellt mycket bättre att fortfarande leta longtrades än shorttrades.

Marknaden visar oss vägen genom respekten på nollorna, dvs om den sker på ovansidan eller på undersidan. Tills motsatsen bevisats är det bra att gå long på rekyler ner mot 00-nivåer. När marknaden blåser igenom 00-nivåerna uppifrån och ned är det läge att tänka om. Då kan en större rekyl nedåt ha börjat.

Så gick det

Som vi kan se i bilden ovan så är det mer än jag som tycker att både longsidan och kortsidan hade en dålig edge i fredags. Vi fick en liten dojiliknande dag.