Posted by Lars Hanson

13/3 DAX premarket och hur det gick

Det är tomt på stora nyheter idag men vi har en ganska nyhetsintensiv vecka framför oss.

På måndagar höjer vi blicken och börjar med att titta i veckografen.

I bilden ovan ser vi att vi har fått en konsolidering och att vi dessutom har en lucka mot MA20. Allt detta talar för att vi har en rörelse nedåt att vänta mot 14 000 - 14 500. Med tanke på att det är veckografen så kan det dock ta månader innan detta sker.

I dagsgrafen, se bild nedan, befinner vi oss i en uppstuds just nu efter att vi rekylerade ner och täppte igen gapet i fredags.

Vi har ett utbrottsscenario i terminen just nu (kl 7.45) som är riktigt snyggt, se bild nedan.

Vi har 15 000 som en utbrottsnivå på ovansidan och  ett break-of-three-scenario, dvs det är tredje gången vi är uppe vid 15 000 nu. Allt är perfekt förutom att vi har en motpolsbotten i cashen på 15 530 som vi ser två bilder upp. Det finns stor risk att detta utbrott tar slut där eller i alla fall gör en större rekyl.

Min prognos inför dagen är att vi får ett snyggt utbrott på 15 500 och att vi även går förbi motpolsbotten på 15 530 men med en rekyl innan vi fortsätter uppåt.

Finns det något som talar för nedsidan?

Inte så mycket men vi har gapclose på 15 430 som kan dra.

Detta blir mycket spännande att följa. Min egen erfarenhet av dessa scenarion är att jag generellt överskattar impacten av dessa motpolsbottnar som vi har just nu. Marknaden brukar inte bry sig så mycket om detta.

Vi får se hur det blir idag.

Uppdatering kl 8.31

Detta är en uppdatering av det jag skrev kl 7.45. Nu är klockan 8.31 och utbrottsscenariot ser inte lika kul ut längre. Vi trillade precis under 15 400 vilket gör att den snygga kilformationen nu är borta, se bild nedan i terminen 5-min.

Scenariot inför dagen är nu mycket mer osäkert avseende uppsidan.

Så gick det

Vi fick verkligen inget utbrottsscenario uppåt igår utan vi gick rakt ner i källaren. Utbrottsscenariot försvann dock redan kl 8.30 när kilformationen försvann.

När jag tittar på vad som hände igår så försöker jag se om jag skulle kunna detekterat detta stora ras igår men jag tycker inte att det är lätt att göra.

Detta innebär dock inte att det inte går utan att jag inte har verktygen att detektera det ännu.