Posted by Lars Hanson

13 dec DAX premarket och hur det gick

Idag börjar den tunga nyhetsfloran denna vecka, se bild nedan.

Idag är det kl 14.30 som gäller då vi får CPI (Consumer Price Index), dvs inflationssiffror från USA. Detta är mycket intressant just nu. Sedan är det räntebesked från USA och Europa onsdag och torsdag.

Ingenting har förändrats från igår, se bild ovan i daily Det är fortfarande 14 200 och 14 400 som gäller. Det som däremot har hänt är att vi fick en doji mitt i denna range vilket gör att det kan vara dags för ett break ur rangen idag. Det är en stor chans att vi startar en större rörelse från 14 300. En doji mitt i rangen är ofta en trendstart.

I dagsgrafen ovan så är det inga problem med en ny rörelse uppåt nu. MA20 har kommit ikapp och vi ligger till och med under den just nu. Det gör att vi mycket väl kan få en större rörelse uppåt nu. Detta var otänkbart för ett par veckor sedan. Se dagsgrafen nedan.

Vi har en långsiktig trend som är sidledes just nu, MA200 och MA100 pekar mer eller mindre rakt ut åt höger. Men de ligger snart helt rätt och redan nu pekar de alla upp även om det är svagt.

Tittar vi i 60-min, se bild nedan, så har vi en svag triangelformation, dvs en kontraktion. Men den är inte stark och jättetydlig dock.

Sammanfattningsvis så är det troligaste scenariot idag att vi får en uppsida på grund av dojin mitt i rangen igår i daily. MA20 har kommit ikapp priset och vi har Tp = +7. Det gör att vi kan agera på studsar på 14 200 men haka på rekyler ovanför 14 400, se bild nedan.

En stor brasklapp är vad som händer kl 14.30 idag. Allt kan hända när inflationssiffrorna släpps. Det såg vi senast vid fredagens nyhetssläpp.

I skrivande stund har vi ett utbrottsscenario på 14 370 i terminen i 15-min, se bild nedan.

Så gick det

I bilden ovan ser vi att vi bröt 14 400 mellan kl 10 - 11. Det blev inget stort utbrott vilket i och för sig inte är konstigt med tanke på nyheterna kl 14.30 från USA. Här fick vi en snygg rekyl mot 14 400 och sedan pang rakt upp nästan 300 punkter.