Posted by Lars Hanson

15 dec OMXS30 premarket

Två dagar kvar på denna nyhetsintensiva vecka, se bild nedan.

Idag är det räntebesked från EU kl 14.15 och presskonferens kl 14.45. Man får inte tro att faran är över bara för att nyheten släppts 14.15. Det som sägs på presskonferensen kan också få stor impact på priset. Som grädde på moset har vi dessutom nyheter från USA kl 14.30 som är tunga.

Vi börjar i daily, se bild nedan.

Vi fick en longlegged doji, dvs en doji med en lång range. Dessa säger för det mesta inte så mycket. Man får gå ner i tidsperspektiv för att se hur priset varierat. Vi kollar i 60-min, se bild nedan.

I bilden ovan ser vi den eiffeltornsliknande rörelsen vi fick vid nyheten i förrgår. Dessa brukar tas tillbaka fullt ut men det gjordes inte igår vilket tyder på styrka.

Trenden i 60-min är daytraderns bästa vän för att prognostisera vart vi är på väg. Tittar vi i bilden ovan har vi just nu full trend upp, dvs alla MA ligger i rätt ordning och pekar upp. Det är dock en väldigt svag lutning på dem. Men det kan innebära att detta är början på en större uppgång som vi ska ha i bakhuvudet.

Vad kan vi förvänta oss av dagen?

Det är precis som med DAX en mycket svår dag att prognostisera. Vi har tunga nyheter både från Europa och USA inom en mycket kort tidsrymd. Min huvudprognos är att satt High och 2100 håller, se bild nedan.

Det är en stor range men osäkerheten är också mycket stor. Vi kan få större rörelser i eftermiddag. Men ska biasen uppåt vara intakt bör 2100 hålla som en Low för dagen.