Posted by Lars Hanson

17/1 DAX premarket och hur det gick

Vi har Empire State Manufacturing Index kl 14.30 idag, se bild nedan.

Detta känns inte som den största nyheten just nu dock. Men alltid bättre att spela säkert.

Vi har en enorm styrka på börsen just nu och det ser man med tydlighet i dagsgrafen, se bild nedan. Vi har 10 gröna candles av de senaste 11 candles i slutet.

Men för att detta ska kunna fortsätta uppåt måste vi få någon form av rekyl. Annars riskerar vi en rejäl pyspunka istället och ett större ras.

Det innebär att det inte är något bra läge att gå varken long eller kort med långa mål. Risken är hög åt båda hållen.

Vi har just nu full trend i 60-min och den kan som jag har skrivit tidigare hålla på länge. Men det finns ett par tecken på att vi kan ha nedsida idag och det är att vi fått en större kontraktion i 30-min i terminen samtidigt som vi fått en 5-min som är helt sidledes och där MA är ihop. Det sistnämnda är dock en följd av kontraktionen i 30-min, se bild nedan.

Denna kontraktion i 5-min är det enda tecken som jag själv vågar ha någon större tilltro till som reversaltecken när vi har en full trend i 60-min, se bild nedan.

Slutsatsen blir att vi faktiskt kan ha nedsida att vänta idag efter denna massiva uppgång som dock behöver kylas av för att kunna fortsätta.

Det som talar för nedgång idag:

  • Två kraftigt överköpta dojis i daily
  • En mogen balans i 5-min termin

Det som blir spännande är att se vad som händer vid 15 000 om vi kommer ned dit.

Prognos för dagen blir att vi sätter en High mellan 15 100 och gapclose på 15 140, se bild nedan.

Att våga prognostisera en Low för dagen är svårare även om jag tror att vi inte kommer längre ner än 14 900.

Så gick det

Vi öppnade över 15 100 som var min High för dagen så mitt scenario sprack direkt. Vi fick ett rejält rally vid kl 16 och det var ECB som räknade med att räntorna skulle sänkas till sommaren.