Posted by Lars Hanson

2/3 DAX premarket

Vi har inga större nyheter idag.

Vi gör en big picture idag med tanke på rangen, se månadsgrafen nedan.

Vi har precis börjat månaden så vi kan inte lägga någon vikt vid den röda dojin i slutet ännu.

Vi har en full trend i daily och det lättaste är att anse att de ska fortsätta men det går inte att bortse ifrån att vi har kommit ganska nära tidigare ATH-nivåer (se orange rektangel ovan) och att det därmed finns nedgångspotential.

50-61,8-fiben för senaste uppgångsbenet ligger mellan 13 250 - 13 750, dvs långt ned (se vitdimmigt område i bilden ovan)

Tittar vi i dagsgrafen så har vi en divergens som stödjer nedgångsmöjligheten, se bild nedan.

Större rörelser upp eller ned startar mitt i en range och ofta med dojis. Vi befinner oss mitt i rangen, det kan vi sätta check på. Däremot har vi ingen direkt dojikontraktion att stötta oss på. Men marknaden är oftast inte perfekt.

Det viktiga här är att vi kan se att en större nedgång är en möjlighet men att vägen ned kan vara krokig. Vägskälet blir 15 000 där vi också har MA50 och senaste starten på uppgången, se bild nedan.

Om vi ska nedåt så har vi i så fall en studsmöjlighet på gårdagens Low eller gapclose, se bild nedan i 60-min.

Det man ska hålla koll på är hur nollorna respekteras idag. De brukar visa vägen för om vi ska nedåt. Får vi respekt på 15 300 kan det bli en längre resa nedåt. Går vi igenom 15 300 har vi troligtvis en mer rangebetonad dag framför oss.