Posted by Lars Hanson

25/4 Premarketanalys av DAX och OMXS30

Allmänt

Denna premarketanalys visar min tro om vad som kommer att hända idag. Allt i denna premarketanalys är relaterat till daytrading. Detta är inga rekommendationer utan min syn på vad som troligtvis kommer att ske under dagen.

 

Nyheter idag

Sverige

Kl 08.00 PPI

 

Världen

Vi har CB Consumer Confidence kl 16.00, se bild nedan

Jag provar med att köra google translate på vad denna nyhet innebär i detalj, se bild nedan.

Jag är dock inte helt överens med mig själv om denna översättning är tillräckligt bra. Jag testar en period med denna översättning och utvärderar sedan om jag ska googles översättning eller köra det på engelska.

 

Först ut idag är DAX och status just nu ser ut så här:

Veckograf

  • Uppe vid 16 000 som också är starten på raset i början av 2022. All-Time-High på 16 230
  • Överköpt i veckograf
  • Kraftigt minskad volatilitet och en doji i ytterläge förra veckan i veckografen
  • Divergens mot tidigare toppar

Slutsats från veckografen

  • Vi har nedgång att vänta, se bild i vecka nedan

 

Dagsgraf

  • Sex dagars range före nivå (16 000)
  • Full trend upp
  • Avtagande momentum

Slutsats

  • En korrektion nedåt trolig men ett mycket osäkert scenario

 

Kontentan av analysen i vecka och dag är att det mesta pekar på att vi har en nedgång att vänta men hur den kommer att se ut i det korta perspektivet (dag) är mycket osäkert.

Vi fick en doji igår och en open under gårdagens Low kan ge oss en större nedsida idag, se bild nedan.

Det är definitivt inte ett perfekt nedgångsscenario. Dojin befinner sig inte i ett absolut ytterläge men den kommer ändå efter en större uppgång och efter en sexdagars range. Det finns få perfekta scenarion på börsen, de hittar man bara i tradingböcker.

Det man med säkerhet kan säga inför dagen är att det definitivt finns ett trenddagsscenario på DAX. Det innebär att det kan bli en trenddag nedåt idag, se bild nedan.

Hur säkert är detta scenario?

Osäkerheten är stor. Vi har under en längre tid sett vilken styrka uppsidan har. Öppnar vi INTE under 15 830 så har vi troligtvis mer range att vänta.

 

Tittar vi på OMXS30 har den ett utbrottsscenario som vi tittade på igår, se daily nedan.

Det vanligaste scenariot när det ser ut som det gör i OMXS30 ovan är att vi bryter utbrottsnivån och kommer halvvägs upp till den övre nivån innan vi trillar ned igen (detta kallas yttre och inre nivå). Stopparna som ligger precis över utbrottsnivån ska först rensas bort.

Det är mycket som talar för att vi kortsiktigt ska uppåt just nu. Alla försök till nedgång har slagits ned. Vi kan se det på alla bottnar som piercats och dessutom fyra dojis förra veckan, se bild nedan.

 

Slutsatsen av DAX och OMXS30 är att vi har mixed signals (igen!!!). DAX har en potentiell nedgångsdag om vi öppnar under gårdagens Low  och uppgångspotential om vi öppnar över gårdagens Close (se bild nedan) och OMXS30 har ett utbrottsscenario uppåt efter dojis hela förra veckan.

DAX nedan:

 

För OMXS30 gäller följande