Posted by Lars Hanson

27/5 Premarketanalys av DAX och OMXS30

Allmänt 

Denna premarketanalys visar min tro om vad som kommer att hända idag. Allt i denna premarketanalys är relaterat till daytrading. Detta är inga rekommendationer utan min syn på vad som troligtvis kommer att ske under dagen. 

 

DAX inför dagen

I signaturen ovan är det som sticker ut att vi nu har en 10-dagars range och fick en hammer igår ner mot 18 500 och MA20, se bild nedan.

Med tanke på att detta sker i en full trend upp är det fördel longsidan.

 

Tradescenario idag

Vi ligger i skrivande stund (kl 7.29) runt 18 700 men det skulle inte förvåna mig om vi ska ner mot 18 600 innan vi vänder upp igen, se bild nedan.

Nollor på nedsidan brukar vara bra studspunkter om vi har ett stark flow i marknaden. Med tanke på att vi fick utblåsningen ner mot 18 500 i fredags så borde nedsidan idag vara begränsad till max 18 600.

 

OMXS30 inför dagen

Det som sticker ut i signaturen ovan är att fem av de senaste sex dagarna har varit dojiliknande, se bild ovan. Det innebär att  vi har en expansion att vänta inom kort.

Vi har också helgdag i USA i form av Memorial Day. Det intressanta med den är att där finns en bra edge i att handla på fredagen före stängning och att göra exit på tisdag eller onsdag denna vecka. Memorial Day inträffar alltid sista måndagen i maj.

En del av edgen i Memorial Day får troligtvis tillskrivas månadsskifteseffekten i och med att den alltid inträffar i slutet av månaden.

Men Memorial Day sticker inte ut. Vi ser en stor edge i de andra helgerna också typ Halloween. Det som är intressant är att detta bara är en enda dag och ändå får vi en bra edge i att handla över den. Men för att edgen ska utvecklas så måste man hålla den ett par tre dagar typ tisdag eller onsdag kväll.

Nu har både DAX och OMX justerat det stora avstånd som funnits till MA20, se bild nedan. Det gör att vi nu kan fortsätta uppåt igen.

 

Tradescenario idag

I och med att vi har full trend i OMXS30 och att priset befinner sig över MA20 så är det fördel long som gäller tills motsatsen bevisats. Nu har vi dessutom inget överhettat läge längre.

Det gör att vi ska leta longscenarion och 2600 blir ett bra scenario, se bild nedan.

Tre nivåer sammanfaller ganska bra idag.

  1. Gapclose (siffra 1 i bild ovan)
  2. 2600
  3. MA20

Det gör att vi har ett starkt longcase om vi kommer ned dit.

 

Nästa kurs handlar om daytradingstrategier fredagen den 27 september 2024

 

MinBörs - Kurser och mentorskap inom daytrading

Mentorskap: https://minbors.se/mentorskap/

Email: info@minbors.se

Twitter: @minbors