Posted by Lars Hanson

4/4 DAX premarket och hur det gick

Vi har USA-nyhet kl 16.00 idag. Vad den innebär finns beskrivet ovan. Tittar vi framåt i veckan har vi tysk bankdag på fredag vilket kommer att få stor impact.

Vi fick en liten röd dag igår och med tanke på den spikraka uppgången och att vi är långt över MA20 som är mitt riktmärke för om det är överköpt så har vi nedsidespotential nu.

Då är den stora frågan hur vägen ned ser ut och det är inte helt enkelt att svara på. Det kan finnas mycket fintande innan vi trillar ned.

Frågan man ska ställa sig är om det ens är självklart att vi ska ned just nu och inte ens det är självklart pga att vi har en tydlig upptrend i ryggen. Det vi har fått precis är en stor rekyl i en upptrend och de ska ju göra högre Highs, se bild nedan.

Jag tror ändå inte att vi kommer att fortsätta uppåt just nu sett till de närmaste dagarna. Men man får inte bli förvånad om vi gör det och då får man ställa om sina tankebanor.

Huvudspåret är att vi ska ned och täppa gapet som ligger vid 15 340, se bild nedan.

Hur ser då den troligaste vägen ned mot gaptäppningen ut?

Mitt huvudscenario är att vi kommer att få ytterligare en rangedag idag och i morgon ett gap ned för att täppa gapet, se bild nedan.

Det tar tid för marknaden att vända efter en så kraftig uppgång som vi haft senaste veckorna.

Hur säkert är mitt scenario ovan?

Helt ärligt så är det inte alls säkert. Marknaden upphör aldrig att överraska och den statistiska aspekten får vi aldrig glömma. Men huvudscenariot för idag blir ändå ytterligare en rangedag där vi troligtvis kommer att ta ut gårdagens Low och stänga över, se bild nedan.

Så gick det

Vi gjorde en overshoot innan vi trillade ner igen. Det blev en månadstopp som skulle testas av, se bild nedan i månadsgrafen.